Header

Wat is CrossFit?

CrossFit is een voortdurend gevarieerde, intensieve en functionele training. Het CrossFit trainingsprogramma bevat elementen uit olympisch liften (gewichtheffen), powerliften, kettlebell sport, gymnastiek en en conditietraining. Een CrossFit training bestaat uit functionele bewegingen, waarin zoveel mogelijk spiergroepen worden betrokken, zoals bijv. tillen, gooien, trekken, klimmen, rennen en springen. . 

Bij CrossFit train je in een groep onder de begeleiding van één of meerdere deskundige coaches. De coaches zorgen ervoor dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert, motiveren je tijdens de workout en geven je advies over wat je zelf nog naast CrossFit kan doen om gezond en fit te worden. 

Elke training bestaat uit een warming up (mobilisatie/activatie), het doornemen van de techniek van de verschillende oefeningen om vervolgens met de WOD (workout of the day) te starten.

De training is elke dag anders om je lichaam te blijven verrassen voor maximaal resultaat. Je leert nieuwe bewegingen, wordt sterker, sneller en leniger en traint alle 10 aspecten van fitheid:

 1. Cardiovasculair vermogen: verzamelen, verwerken en leveren van zuurstof aan spieren.
 2. Uithoudingsvermogen: vermogen van lichaam om langdurig energie te leveren.
 3. Kracht: ontwikkelen van kracht.
 4. Flexibiliteit: maximaliseren van bewegingsuitslag.
 5. Power: uitoefenen van maximale kracht in minimale tijd.
 6. Snelheid: in zo kort mogelijke tijd uitvoeren van een beweging.
 7. Coördinatie: combinatie van verschillende bewegingspatronen tot één beweging.
 8. Behendigheid: snelheid waarmee van één beweging naar een andere beweging kan worden overgegaan.
 9. Balans: beheersing van het zwaartepunt van het lichaam.
 10. Nauwkeurigheid: beheersing van een beweging in één bepaalde richting of intensiteit.

Een CrossFit workout kan aangepast worden naar elk niveau van fitness. Hierdoor kan iedereen samen trainen: beginners, gevorderden, jong, oud, man, vrouw. Uiteindelijk is de training voor iedereen even zwaar en traint iedereen binnen zijn of haar capaciteiten. Heb je een keer moeite met de training? Dan moedigen je medesporters je aan en slepen je door de laatste oefeningen heen.

Starten met CrossFit

Ben je benieuwd naar CrossFit en zou je graag willen starten? Meld je dan aan voor de CrossFit introductiecursus via het contactformulier.

De CrossFit introductiecursus bestaat uit 4 introductietrainingen waarin je meer leert over de visie en methodiek van CrossFit, de basis bewegingen van CrossFit en de basisprincipes van High Intensity Training. 
In de eerste 3 trainingen leer je de basisbewegingen van CrossFit en vertellen wij je meer over de filosofie achter CrossFit. De laatste les behandelen we 4 veel voorkomende oefeningen waarmee je een voorproefje krijgt van de intensiteit van een CrossFit WoD. Na het bijwonen van alle 4 de introductietrainingen kan je meedoen met één normale CrossFit training voordat je besluit of je door wilt gaan.

De CrossFit introductiecursus start elke 2 weken. De 4 introductietrainingen worden gegeven op woensdag- en vrijdagavond om 19.00 uur. De normale training kan je zelf inplannen.

De kosten voor de CrossFit introductiecursus bedragen eenmalig € 50. 

Let op: Het volgen van álle introductie lessen is verplicht voordat je bij ons lid kunt worden.
Heb je al CrossFit ervaring en getraind bij een andere box, vermeld dit via het contactformulier, dan sturen we je een link waarmee je een proeftraining kan inplannen. 

 

Basisbewegingen CrossFit

Voordat je mee kan doen met een CrossFit workout is het van belang dat goed leert bewegen en de verschillende basis bewegingen goed beheerst. Tijdens de CrossFit introductiecursus leer je de 9 basis bewegingen van CrossFit en krijg je uitleg over vaak voorkomende oefeningen en technieken. De belangrijkste basis bewegingen van CrossFit zijn:

 • squats: back squat, front squat en overhead squat
 • presses: shoulder press, push press en push jerk
 • lifts: dead lift, sumo deadlift high pull en de medicine ball clean

 

Ninja Teens

Ninja Teens is het CrossFit programma voor tieners van 12 t/m 16 jaar. De speciale CrossFit trainingen zorgen ervoor dat jij sneller, sterker en fitter wordt op een leuke manier. Natuurlijk leer je de basis bewegingen van CrossFit zoals gewichtheffen en veel gymnastische oefeningen zoals pull ups. Tegelijkertijd zijn de intensieve trainingen een goede test van je doorzettingsvermogen en sport je op een leuke en sportieve manier met leeftijdgenoten. 

De trainingen zijn in een kleine groep van max. 8 personen onder begeleiding van een deskundige coach en duren maximaal één uur. 
Afhankelijk van jouw ontwikkeling kan je vanaf ca. 16 jaar overstappen naar de trainingen voor volwassenen.
 

Rooster

Vanaf donderdag 7 september 2017 starten wij met de Ninja Teens trainingen. De trainingen zijn op:

Donderdag om 16.30 uur
Zaterdag om 12.15 uur


Prijzen

De kosten voor het Ninja Teens abonnement bedragen € 50 per maand.
Met dit abonnement kan je 2 trainingen per week volgen en het abonnement is maandelijks opzegbaar.
 

Wil je starten?

Wil jij in september meteen starten met de CrossFit trainingen, neem dan contact met ons op via het contactformulier
Jouw ouders moeten natuurlijk wel akkoord zijn.

Start je in september dan hebben wij een speciaal introductieaanbod:
Iedereen die start in september 2017 betaalt tot eind 2017 slechts € 40 p/m i.p.v. € 50 p/m. 

Rooster

Lesrooster CrossFit Ninja's

Toelichting:

Voor alle trainingen moet je je online inschrijven, dit kan tot 5 minuten voordat de training start. Zorg wel dat je op tijd aanwezig bent. Let op: ben je te laat, dan kan je niet meer meedoen aan de training!

WOD

De WOD (Workout of the Day) is de dagelijkse CrossFit workout. Tijdens dit uur train je in een groep onder professionele begeleiding. Het doel is om iedereen dezelfde training op zijn of haar niveau te laten uitvoeren. Elke training bestaat uit een warming up (mobilisatie/activatie), het doornemen van de techniek van de verschillende oefeningen om vervolgens met de WOD te starten. De training is elke dag anders om je lichaam te blijven verrassen voor maximaal resultaat.

M-WOD

Bij de Movement WOD (M-WOD) is de workout gelijk, alleen ligt er tijdens deze trainingen minder nadruk op de snelste tijd, maar is er meer ruimte om te oefenen om de bewegingen op juiste manier uit te voeren.

A-WOD

De Advanced WOD (A-WOD) zijn trainingen voor de meer ervaren atleten. De training bestaat uit meerdere workouts die in één uur worden gedaan.

OLY CLASS

Elke maandagavond is er om 19.30 uur een OLY CLASS. In dit uur staat olympisch liften centraal en werk je een uur lang aan jouw clean & jerk en snatch.

MOBILITY WOD

Elke dinsdagavond is de Mobility WOD. In dit uur leer je hoe jij je lichaam zo mobiel mogelijk kan houden, hoe je blessures kan voorkomen en hoe je je performance verder kan verbeteren door mobiliteitsbeperkingen aan te pakken. 

GYMNASTICS WOD

Elke donderdagavond is er de Gymnastics WOD. In dit uur is leer je de belangrijkste gymnastics oefeningen beter uitvoeren: van muscle ups tot handstands.

ON RAMP

Begin je met CrossFit dan start je met 4 introductie trainingen. In 4 trainingen leer je de 9 basis bewegingen van CrossFit en krijg je uitleg over vaak voorkomende oefeningen en technieken.

OPEN GYM

Tijdens de Open Gym uren kan je zelf trainen. Er is tijdens de Open Gym uren begeleiding aanwezig voor eventuele vragen en veiligheid. 

Naast de op het rooster genoemde Open Gym uren, is het ook mogelijk om zelf te trainen in de kleine zaal. In deze ruimte kan je zelf trainen op maandag t/m vrijdag van 7.00 uur t/m 13.30 uur en van 15.30 uur tot 17.30 uur en op zaterdag en zondag van 9.30 uur t/m 12.00 uur. Deze ruimte is alleen toegankelijk voor ervaren CrossFitters.

 

Prijzen

Er zijn 2 verschillende abonnementen: het 2WOD abonnement waarmee je 2 WOD's per week kan volgen, en het ALL-IN WOD abonnement waarmee je 5 WOD's of Specialty classes kan volgen. 

2WOD € 80 p/m
ALL-IN WOD  € 100 p/m
ALL-IN WOD & COACHING           € 150 p/m
   
2WOD TEENS (t/m 16 jaar) € 50 p/m
CrossFit introductiecursus € 50


Start je met CrossFit dan start je altijd met het ALL-IN WOD abonnement. De eerste 3 maanden volg je namelijk nog extra trainingen naast de reguliere trainingen. Na 3 maanden kan je besluiten of je dit abonnement wilt behouden of dat je dit wilt wijzigen in het 2WOD abonnement.

Heb je behoefte aan meer persoonlijke begeleiding naast de fysieke trainingen op het gebied van voeding, lifestyle of training dan kan je het ALL-IN abonnement uitbreiden met personal coaching. Naast de CrossFit trainingen heb je dan elke maand een coachingsessie met jouw persoonlijke coach over deze onderwerpen. Lees hier meer over de mogelijkheden voor persoonlijke begeleiding.

Voorwaarden:

Het ALL-IN WOD abonnement en 2WOD abonnement zijn doorlopende abonnementen, met een minimale contractduur van 3 maanden.
Na de eerste 3 maanden is het abonnement maandelijks opzegbaar, met een opzegtermijn van één maand.

Met het ALL-IN WOD abonnement kan je maximaal 1 training per dag volgen. Met het ALL-IN WOD abonnement kan je zowel CrossFit WODs als de specialty classes volgen zoals Olympisch liften, mobility en gymnastics.

Met het 2WOD abonnement kan je maximaal 2 CrossFit WODs per week volgen.

Voor elke training moet vooraf online worden ingeschreven om mee te kunnen doen aan de training.

CrossFit Ninja's Den Haag

Vragen over CrossFit

Ik heb geen ervaring met fitness / CrossFit. Kan ik dan wel meedoen?

Ja, Iedereen kan meedoen met CrossFit. Tijdens de WOD (Workout of the Day) zullen we de intensiteit van de oefeningen aanpassen aan jouw niveau. Is een oefening niet geschikt, dan passen we de oefening aan zonder het patroon van de oefening te veranderen.

Begin je met CrossFit dan start je met de CrossFit introductiecursus. Deze cursus bestaat uit 5 trainingen; in de eerste 4 trainingen leer je de 9 basis bewegingen van CrossFit en krijg je uitleg over vaak voorkomende oefeningen en technieken. Het doel van deze cursus is dat je tijdens de workouts beschikt over de juiste techniek om de oefeningen goed uit te kunnen voeren.

 

Is CrossFit veilig?

Ja, CrossFit is veilig. Onder professionele begeleiding leer je eerst de techniek van de bewegingen en pas als deze aan de veiligheidseisen voldoen laten we je de beweging belasten d.m.v. van snelheid of gewicht. Houd je aan de programmering om overbelasting te voorkomen.

 

Als ik last heb van een (chronische) blessure, kan ik dan wel meedoen?

Ja, juíst in geval van een (chronische) blessure raden we je aan om met functionele oefeningen het lichaam terug naar de basis te brengen. Geef dit wel altijd aan bij de trainer, extra aanpassing in belasting en extra aandacht voor techniek kunnen nodig zijn. Bij twijfel raden we je aan om eerst persoonlijke begeleiding te nemen.

 

Hoe lang duurt een training?

Maximaal 60 minuten tenzij anders aangegeven op onze Facebook pagina of website.

 

Moet ik mij altijd inschrijven voor een training?

Ja, voor elke training en voor de Open Gym uren moet je je (online) inschrijven. Het inschrijven voor een training kan tot 5 minuten voordat de training start. Lukt het je niet om bij de training aanwezig te zijn, dan kan je je uitschrijven tot 1 uur voordat de training start. Op deze manier hebben wij nog voldoende tijd om een email te sturen aan eventuele leden op de wachtlijst.

 

Kan ik zelf trainen?

Ja, tijdens de Open Gym uren mag je zelf je training bepalen en zelfstandig trainen. Tijdens deze uren is er wel begeleiding om je vragen te beantwoorden en voor de veiligheid van onze leden.

 

Wat moet ik aan bij een training?

Sportschoenen, korte broek en een shirt. Zorg dat de kleding comfortabel zit, maar niet `baggy’. Neem daarnaast een bidon/waterfles mee en eventueel een handdoek om te douchen na de training.